Tien finalisten en ideeën voor milieuwinst bij uitvaarten

Dinsdag zijn uit 37 ondernemers de 10 deelnemers van de Final Footprint Challenge bekend gemaakt. Onder de ingezonden uitvindingen zijn een duurzame doe-het-zelf kist, een recyclebaar grafmonument, een composteerbare urn en bio-kisten. De winnaar krijgt vijfduizend euro en ondersteuning om de uitvinding op de markt te brengen

Read More
Marieke Den Nijs
Kom naar de eerste meetup in Eindhoven

Op 23 november organiseren we de eerste Meetup in de reeks van drie om potentiële deelnemers en andere geintersseerden te informeren en enthousiasmeren over de Final Footprint Challenge. Ondernemers en studenten uit de regio Eindhoven zijn van harte uitgenodigd om de Meetup te bezoeken.

Read More
Marieke Den Nijs
Nieuw initiatief om uitvaarten te verduurzamen

Eindhoven, 13 november 2017 - Om uitvaarten te verduurzamen start op 13 november de Final Footprint Challenge. De challenge is een initiatief van Stichting Duurzaam Afscheid - opgericht door Coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie - en Stichting GreenLeave. De initiatiefnemers roepen mensen met dezelfde ambitie op hun ideeën voor een duurzame uitvaart te delen. Challenge-deelnemers met de slimste ideeën krijgen hulp om deze een stap verder te brengen. Op 5 april 2018 is de prijsuitreiking. Het beste idee wordt beloond met 5000 euro en ondersteuning bij het naar de markt brengen van de oplossing.

Read More
Marieke Den Nijs