ECOR - Biologisch afbreekbare Panelen

ECOR is een Cradle2Cradle, gif-vrij, biologisch afbreekbaar paneel (plaat materiaal). Het wordt gemaakt van (afval)vezels zoals agri-waste (plantenresten die na oogst over blijven), urban waste (bijvoorbeeld oud papier of koffiedik) of afval uit de houtindustrie.

In de Final Footprint Challenge willen wij als katalysator werken voor ondernemers, designers en organisaties met duurzame en circulaire ambities. Wij helpen de deelnemers aan een alternatief materiaal voor de veelal toxische platen die nu bij het maken van producten worden toegepast. Daarnaast kunnen we gezamenlijk werken aan nieuwe verdienmodellen waar de producten na de uitvaart terug worden genomen en worden gerecycleerd.
Zo zorgen we samen voor vermindering van de negatieve impact en kunnen we als "food for soil" zelfs werken aan een nutriëntrijke bodem.

2Marieke Den Nijs