Ok-objects - LightCore Grafkist

Deze grafkist is ontworpen door Kees Marcelis en is onderdeel van de OK collectie. Met het idee om een bijdrage te leveren aan een duurzame en stijlvolle uitvaart is dit product bedacht en ontworpen. De kist is o.a. verworven van het duurzame en gerecyclede materiaal LightCore. Dat is een constructie van 2 lagen ECOR met daartussen gelijmd een laag gerecycled, gegolfd papier. ECOR is gerecycled materiaal van cellulose. Het is gemaakt van afgedankte producten zoals oud papier, textiel, zaagsel en afvalhout. Met behulp van warmte en druk is het afval omgezet in een hoogwaardige grondstof. Het materiaal is veelzijdig, biobased niet-toxisch en volledig recyclebaar. Voor de verbindingen in de doodskist is een conventionele constructielijm gebruikt. Alles wat de grond in gaat kan worden afgebroken, de stalen handvaten zijn eenvoudig te demonteren en kunnen worden hergebruikt bij volgende kisten.
Meer info over de OK productlijn van Kees Marcelis op: 
www.ok-objects.nl

Marieke Den Nijs