Biesvelden - Natuurkisten

Sinds drie jaar produceer ik duurzame uitvaartkisten van inlands, verantwoord gekapt hout. Ik ontwerp en maak mijn producten geheel zelf met mijn achtergrond als meubelmaker. Ook het bezorgen van de kisten doe ik zelf.
Dit laatste is een punt waar ik me aan stoor: Bijna lege bestelbus heen en een lege bestelbus terug. Een centraal, onafhankelijk punt waar iedere producent van duurzame uitvaartkisten hun spullen kunnen opslaan en van daaruit leveren aan klanten door het hele land. Dit bespaart veel kilometers met lege auto's. Ook een samenwerking van alle producenten van duurzame uitvaartkisten behoort dan tot een mogelijkheid. Zoals het Lean & Green netwerk in de transportsector: indien mogelijk een lege wagen laden met goederen van een andere producent.

Marieke Den Nijs