Ecor - Circulaire Uitvaartgebouwen

ECOR is een Cradle2Cradle, gif-vrij, biologisch afbreekbaar paneel (plaat materiaal). Het wordt gemaakt van (afval)vezels zoals agri-waste (plantenresten die na oogst over blijven), urban waste (bijvoorbeeld oud papier of koffiedik) of afval uit de houtindustrie.
Wij geloven dat je circulair ondernemen samen doet. In de Final Foodprint Challenge willen wij als katalysator werken voor ondernemers, designers en organisaties met duurzame en circulaire ambities. Wij helpen de deelnemers aan een alternatief materiaal voor de veelal toxische platen die nu bij het maken van producten worden toegepast. Daarnaast kunnen we gezamenlijk werken aan nieuwe verdienmodellen waar de producten na de uitvaart terug worden genomen en worden gerecycleerd. 
Enerzijds kunnen wij oplossing bieden in productoplossingen waar bijvoorbeeld de grafkist van ECOR gemaakt kan worden. Met een groot aantal uitvaartcentra en crematoria in beheer kan er ook serieuze impact gemaakt worden door anders met de locaties en toebehoren om te gaan. Door nieuwe interieurs uit ECOR panelen te ontwikkelen zorgen we voor een gezonde omgeving in het gebouw én recycling van de panelen aan het einde van de gebruikers duur. 
Zo zorgen we samen voor vermindering van de negatieve impact en kunnen we als "food for soil" zelfs werken aan een nutriëntrijke bodem.

Marieke Den Nijs