logo_Stichting_Duurzaam_Afscheid_rgb.png
 
DELA_logo.png

Stichting Duurzaam Afscheid

Coöperatie Dela en Yarden Uitvaartorganisatie willen de uitvaartbranche duurzamer maken en onze wereld beter achterlaten voor huidige en toekomstige generaties. Daarom hebben zij hun krachten gebundeld en de Stichting Duurzaam Afscheid opgericht. De stichting heeft als doel om duurzame en innovatieve producten, diensten en faciliteiten binnen de uitvaartbranche te stimuleren. Zij onderzoekt en ontwikkelt samen met anderen nieuwe uitvaarttechnieken die geen belasting voor het milieu veroorzaken. De stichting vindt het belangrijk dat er meer duurzame alternatieven beschikbaar komen en maakt zich hard voor een wetswijziging die duurzame, innovatieve uitvaartvormen zoals ecoleren en resomeren mogelijk maakt.

Klik hier voor meer informatie over de stichting.

Coöperatie DELA

Circa 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 80 jaar tegen een eerlijke prijs met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. DELA wil onze wereld beter achterlaten voor huidige en toekomstige generaties. Daarom heeft DELA de ambitie om in 2030 klimaatneutrale uitvaarten te verzorgen.

Klik hier voor meer informatie over DELA.

Yarden-01.jpg
 
greenleave.png

Yarden Uitvaartorganisatie

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden wil door betekenisvol te ondernemen haar steentje bijdragen aan een menselijke, duurzame en betere samenleving. Van vermindering van CO2-uitstoot in onze crematoria tot duurzame uitvaartmethoden.

Klik hier voor meer informatie over Yarden.

Stichting GreenLeave

De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de
Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en leggen hierover verantwoording af.

Klik hier voor meer informatie over GreenLeave.

OutSideInc-paars-rgb kopie.png

Outside Inc.

Om betekenisvol te blijven, moet je jezelf blijven herontdekken. Dat begint met het stellen van de juiste vragen en het zetten van de eerste stap. Wij geloven dat de potentie om deze eerste stap te zetten al in de organisatie zelf zit.  Wij geven organisaties nieuw perspectief op de toekomst. Dat doen we door innovatieprogramma’s te organiseren die toekomstbestendige business concepten opleveren waarvoor medewerkers eigenaarschap voelen.

Klik hier voor meer informatie over Outside Inc.